Over ons

Stadsstrand de Oerkap dankt haar naam aan de locatie waar het begon. In 2009 opende het stadsstrand haar deuren aan de andere kant van de Prinsenbrug op ‘de Oerkapkade’. Na twee seizoenen verhuisde de Oerkap naar de huidige plek aan de Drijfriemenfabriek op de Harmenjansweg 95.

Al vele zomers worden er pizza’s gebakken, biertjes getapt, limo’s gemaakt en staat de sproeier aan voor de spelende kindjes. Maar er is na twaalf seizoenen nog veel onzekerheid omtrent het voortbestaan van de Oerkap en de Drijfriemenfabriek.

De Oerkap is gebouwd aan de Drijfriemenfabriek. De gemeente wil het terrein en de Drijfriemenfabriek graag verkopen en heeft ook de intentie uitgesproken om het te verkopen aan de Oerkap.

Niet alleen vanwege het stadsstrand vind de gemeente de Oerkap een intressante partij, ook vanwege de culturele invulling van het pand. Binnen in de Drijfriemenfabriek zijn muziekstudio’s, culturele kantoren en ateliers.

De plannen liggen er om zowel de culturele ruimtes als de horeca uit te breiden als het pand gekocht kan worden. Alle partijen lijken het te willen en het is mogelijk. Het duurt al een tijdje, maar er is en er blijft dus goede hoop dat de Oerkap er nog jaren kan zitten!

Meer informatie is er te lezen op deze website die gemaakt is door onze lieve buren Iskandar & Irmgard