THEATERTUIN – 7 juni 18:00 – Eva van Manen

7 juni 18:00
Eva van Manen – Politiek en Liefde

De albumtour van Politiek & Liefde, het debuutalbum van zangeres Eva Van Manen in de Theatertuin van de Oerkap

Na een succesvolle serie shows tijdens Popronde 2019 en een optreden op het Noorderslag Festival 2020 staat Eva van Manen het komend voorjaar met haar eerste albumtour in de Nederlandse theaters en popzalen.

Los van haar brede interesseveld – van hiphop, indie tot jazz – maakt producer en artiest Eva van Manen het niet-vanzelfsprekende vanzelfsprekend en andersom. Haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde persoonlijke invalshoek. Van Manen onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar precies in het vaarwater treffen als een diepgravend dialoog. Met zichzelf, maar ook spiegelend tot haar omgeving. Die spiegel houdt ze ons met haar muziek, het licht, geluid en het decor voor en gaat onder je huid zitten.

Van Manens vingerafdruk als producer en muzikant vertelt een net zo beeldend verhaal als haar uitzonderlijke woordenschat: de minimalistische beats, analoge synths, samples en veldgeluiden geven de impressie van een gesprek dat zich van heel dichtbij afspeelt. Ze neemt je mee in haar verhalende nummers die ze met synthesizers, percussie en drums opbouwt samen met gitarist Rory Ronde.

“Als je liefhebber bent van Eefje de Visser en Wende, heb je er vanaf nu een nieuwe favoriet bij. Van Manen maakt namelijk Nederlandstalige luisterliedjes met elektronische elementen, geproduceerd door de zangeres zelf. Soepeltjes switcht ze van synthesizers en beats naar haar akoestische gitaar. En ze wisselt ook net zo makkelijk van een zelfverzekerde performer die met komische praatjes doet vermoeden dat ze al twintig jaar op het podium staat naar een ontwapenende aanwezigheid vol oprecht enthousiasme. Ze krijgt de handen het hardst op elkaar met ‘Omdat We Verdergaan’, een grotendeels akoestische ballad vol strijdlustige semi-raps die ook voor kippenvel zorgt bij iedereen die niet per se van kleinkunst houdt.” 3voor12.nl


Kaarten kosten €15 en is inclusief diner
Voor kaarten mail info@oerkap.nl