De Kift kondigt versoepelingen aan!

Patronaat & Oerkap presenteren: De Kift Boottocht @ Oerkap

De Kift kondigt versoepelingen aan!

Vrijdag, 25-06-2021 @ 19:00 | Stadsstrand De Oerkap, Haarlem

https://www.ticketmaster.nl/event/269783?brand=nl_patronaat

De Kift kondigt versoepelingen aan, en wel op het water! De Kift vaart deze juni op platbodemzeilschip de Vrijbuiter door heel Nederland en meert aan bij diverse speelplekken om publiek dat op de kade zit een fantastisch eenmalig optreden op de boot te geven. Het startschot is in Hoorn, en al vrij snel zal de Vrijbuiter met De Kift aan boord richting de Oerkap varen! Deze unieke kans om De Kift hun nieuwe album Hoogriet te zien spelen, vanaf een boot, mag je natuurlijk niet missen. Oerkap zorgt voor een veilige, coronaproof terras-setting voor vijftien duo’s. Let op: de zitplekken zijn niet overdekt! Dus neem een paraplu of regenjas mee voor het geval het weer tegen zit.  Kom op tijd, de boot heeft een strak schema!

18:45 open deuren
19:00 aanvang De Kift
20:00 verwacht einde concert

Langs het hoogriet, langs de laagwei

De asfaltweg? De klinkerweg? De landweg? De waterweg! Jazeker, mensen, we gaan scheep! En ik snap dat jullie razend nieuwsgierig zijn. Dat zijn we zelf ook! In ons hart weerklinkt zelfs een schalmei! De tijd is bijna daar, mensen! Dan gaan de trossen los! Ondanks alles presenteerde De Kift vorig jaar mei online, zonder publiek, vanuit Paradiso het nieuwe album Hoogriet. Een aantal nummers op dit album kwam tot stand tijdens de vaartocht die de band in april 2019 maakte met regisseur Sanne Rovers tijdens de opnames voor de documentaire Water Wieg Me. Veel teksten op Hoogriet hebben een directe link met het water. Nu maken we, mét publiek, de cirkel rond!

Op 24 juni vertrekt het platbodemzeilschip de Vrijbuiter vanuit Hoorn naar zee. Het startschot wordt in cinema Oostereiland gegeven met een speciale vertoning van Water Wieg Me waarbij De Kift live musiceert. Na de voorstelling gaan we op een muzikale zwerftocht en varen we in negen dagen de staande mastroute naar Zierikzee. Onderweg leggen we aan in negen steden en spelen vanaf het dek eindelijk deze uitgelezen, feestelijke en opgetogen verzameling nieuwe Kiftmuziek.

Wat sluipt en gluipt en huilt en lacht?

Wat schettert schel, wat fluistert zacht?
Dat is het feest van het hondsvot!
Dat is Hoogriet!

Voor dit concert gelden de huidige Corona-maatregelen. De Stage 1,5 programmering vindt plaats in een veilige, verantwoorde omgeving die voldoet aan de meest actuele protocollen van de overheid. Ook dragen onze medewerkers mondbescherming en vragen we dit ook van onze bezoekers. De aangepaste capaciteit bedraagt maximaal 30 personen Hierbij kan anderhalve meter afstand worden gehouden tussen bezoekers en personeel.

De stelregel voor iedereen luidt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand.
Houd 1,5 meter afstand van anderen. Volg daarvoor de aangegeven looproute.
Was je handen regelmatig, wij zorgen ervoor dat je bij binnenkomst je handen kunt desinfecteren.
Na aanvang is toegang tot de zaal niet meer mogelijk (geen uitzonderingen, geen restitutie).
Schud geen handen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
Blijf zoveel mogelijk op je plaats zitten.
Fluiten, meezingen of schreeuwen mag niet
Vergeet je mondmasker niet, het dragen is verplicht tot je op de zitplek bent aangekomen.
We vragen aan ons publiek, net als aan ons personeel en de artiesten die we ontvangen, om de nodige verantwoordelijkheid te nemen. Voel je je niet lekker, ben je niet fit? Blijf dan thuis en neem geen risico. Als we rekening houden met elkaar, ons gezonde verstand blijven gebruiken, geen risico’s nemen en de maatregelen netjes opvolgen, voorkomen we besmettingsgevaar. Op die manier dragen we samen bij aan (versnelde) heropening van het culturele en sociale leven.

Lees meer informatie op www.patronaat.nl