Over ons

Stadsstrand de Oerkap dankt haar naam aan de locatie waar het begon. In 2009 opende het stadsstrand haar deuren aan de andere kant van de Prinsenbrug op ‘de Oerkapkade’. Na twee seizoenen verhuisde de Oerkap naar de huidige plek aan de Drijfriemenfabriek op de Harmenjansweg 95.

Al vele zomers worden er pizza’s gebakken, biertjes getapt, limo’s gemaakt en staat de sproeier aan voor de spelende kindjes.

De Oerkap is gebouwd aan de Drijfriemenfabriek. In januari 2021 is er vanuit de gemeente definitief besloten dat de Oerkap het pand mag kopen! Dat dit gelukt is, is mede te danken aan onze lieve buren Iskandar & Irmgard die een campagne zijn gestart. Meer informatie hierover is te lezen op deze website.

Niet alleen vanwege het stadsstrand vind de gemeente de Oerkap een intressante partij, ook vanwege de culturele invulling van het pand. Binnen in de Drijfriemenfabriek zijn muziekstudio’s, culturele kantoren en ateliers.

Er zal een grote verbouwing komen. De Drijfriemenfabriek zal gerenoveerd worden en er zullen mooie culturele ruimtes in komen. Ook wordt de horeca uitgebreid.

Hieronder laten wij met plezier een filmpje zien van alle plannen. Dit filmpje is gemaakt voor een presentatie aan de buurt op 20 december 2020.